Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

17-12-2020

Situacions adverses per a la conducció

Tot i que conduir és una acció que la majoria dels conductors realitzen de manera automàtica, hi ha més situacions quotidianes adverses de les quals pots imaginar-te. Per això és molt important conduir amb tots els nostres sentits, per evitar sofrir un accident desafortunat fruit de la combinació d'una d'aquestes situacions adverses amb algun imprevist.

Presses: si ja ho diu la dita les presses no són bones i, quan conduïm, no és una excepció. Són un dels majors perills que podem trobar-nos al volant. És recomanable planificar bé l'horari de sortida per a arribar a temps a la teva destinació sense abusar de l'accelerador i les frenades. En definitiva, evitant una conducció brusca, ja que, com a imprevist pot sumar-se una retenció. Voler arribar abans, només et consumirà els nervis, així que procura mantenir la calma i recordar que l’important és arribar.

Somnolència: aquesta és una de les principals causes d'accidents de trànsit. Per això és important que t'asseguris d'estar ben descansat abans de posar-te a conduir. Si t’envaeix el cansament durant la conducció, és recomanable descansar una estona i agafar el cotxe de nou quan et sentis recuperat.

Distraccions: arriba un whatsapp al mòbil, mirar al GPS per a assegurar-te que la sortida que prendràs és la correcta, canviar l'emissora de ràdio o buscar en la bossa són situacions molt habituals quan conduïm. Però són situacions adverses per a la conducció, ja que, davant un imprevist, sucumbir o evitar la distracció pot marcar la diferència entre sofrir o no un accident.

Avaries: si bé és cert que algunes avaries són imprevisibles, passar la ITV del vehicle i realitzar-li el manteniment adequat, pot estalviar-te moltes situacions desagradables. Així que sigues responsable per a minimitzar al màxim que això et passi mentre estiguis conduint.

Alcohol: nombroses campanyes hauràs vist amb la finalitat de recordar-te que si beus, no condueixis. Beure alcohol, disminueix la teva capacitat de reacció i es multipliquen les teves possibilitats de sofrir un accident. Així que, nosaltres insistims: si tens previst conduir, no beguis.

Viatjar amb nens: conduir amb nens en el cotxe pot ser molt estressant. Per a evitar situacions que desviïn la teva atenció del volant, és important que intentis evitar al màxim que els nens s'avorreixin. Per a això, és molt recomanable planificar jocs o activitats que els mantinguin tranquils durant el temps que duri el trajecte.