Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

05-08-2021

Radars anti-frenada

Una de les pràctiques habituals en les carretera és, abans d'arribar a un radar fix, anar frenant per a evitar excedir el límit de velocitat. Per a combatre aquesta manera de fer, la DGT ha desenvolupat els radars anti-frenada o anti-accelaració.

Fins ara, s'estilaven els radars en cascada, aquells radars mòbils que es col·loquen després d'un radar fix, amb l'objectiu de detectar als condcutores que tornaven a trepitjar l'accelerador després de passar pel radar. També han augmentat els radars de tram al llarg dels últims anys, els quals consisteixen a mesurar la velocitat mitjana en un tram de via.

I ara instal·lessin els radars anti-frenada. Com funcionen?

Per a evitar la mala praxi d'alguns conductors de reduir de cop la velocitat quan s'aproximen a un radar, s'instal·larà un radar mòbil un parell de quilòmetres abans del fix per a medier la velocitat real dels vehicle. Efectivament, si es tracta d'un radar mòbil no sempre estarà en el mateix lloc. Així volen evitar que te'ls aprenguis i facis la picardia com amb els fixos.

Amb aquesta mena de radars, es persegueix, a més de controlar la velocitat en les carreteres, una circulació més fluida.

De manera que, circula respectant els límits de velocitat, és el mètode més segur per a evitar rebre una multa d'aquest tipus.