Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

13-12-2016

Què revisen en un cotxe a la ITV?

Per passar la Inspecció Tècnica de Vehicles és recomanable demanar cita prèvia online per a la ITV, on seleccionaràs el dia i l'hora que millor et vagin. Quan arribi el dia, aniràs fins a l'estació d'ITV que vas seleccionar i aquí hauràs de dirigierte a les oficines per lliurar la documentació del vehicle i realitzar el pagament. Un cop fet, se t'indicarà la línia on hauràs d'esperar a que els inspectors tècnics comencin la revisió ITV del cotxe.

Però, quins punts es revisen a la ITV d'un cotxe?

Identificació del vehicle: es comprova que la marca, model, matrícula i número de bastidor coincideixin amb la documentació del cotxe.

Condicionament exterior: s'analitza que la carrosseria i xassís no presentin cap defecte que pugui suposar un perill per a la teva seguretat i la dels altres, que els vidres estiguin en bones condicions i no presentin algun defecte que entorpeixin el camp visual, i que el nombre de miralls retrovisors sigui el necessari i, per descomptat, que estiguin en bon estat. També es mira que els eixugaparabrises funcionin, així com el mecanisme d'obertura i tancament de les portes, tant per fora com per dins del cotxe.

Condicionament interior: es comprova que els seients disposin de cinturons de seguretat i que aquests realitzin la seva funció, a més de comprovar l'estat del sistema de fixació i ancoratge d'aquests.

Enllumenat i senyalització: es verifica que els llums d'encreuament i de carretera estiguin ben reglats, i que tots els dispositius d'il·luminació i senyalització estiguin homologats i funcionin perfectament.

Emissions contaminants: s'analitzen que els nivells d'emissions dels vehicles no siguin superiors als establerts d'acord amb la data de fabricació del vehicle i del tipus de combustible. De la mateixa manera, també es comprova que el soroll del vehicle en qüestió no superi el permès en la reglamentació vigent.

Frens: mitjançant un frenòmetre, es comprova que l'eficàcia de la frenada sigui igual o superior a la mínima necessària del vehicle, que les rodes del mateix eix frenin amb el menor desequilibri possible entre elles, així com el correcte estat i funcionament dels altres elements del circuit de frens.

Direcció: es comprova l'estat i bon funcionament de tots els elements de la direcció del cotxe, l'alineació de les rodes, els components de les suspensions, i l'estat i equivalència dels pneumàtics.

Motor i transmissió: es posa especial atenció a les pèrdues d'oli i l'estat dels seus ancoratges; es comprova l'estat general i fixació de la bateria; les canonades i el sistema d'alimentació del dipòsit de combustible i també el sistema d'escapament.

En la revisió d'ITV també es comprovarà que el cotxe no hagi sofert cap reforma que no estigui legalitzada ni figuri en la fitxa tècnica del vehicle.