Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

17-05-2019

Què hi ha sota el capó del cotxe?

Perquè un cotxe funcioni adequadament requereix de molts elements mecànics i tecnològics. Molts d'ells es troben a la part davantera, concretament al capó, però molts no coneixen què hi ha en ell. T'expliquem de manera senzilla els components més importants que es troben en aquesta part del cotxe.

Cal destacar que els capós dels cotxes molt antics estan plens de cables, maniguets i peces metàl·liques envoltant a un motor ben visible. Ara tots els motors porten tapes de plàstic per protegir les peces de la humitat, la brutícia i de possibles accidents. Alhora, aquestes tapes també insonoritzen el soroll del motor i només queden accessibles els punts per verificar els nivells dels líquids o per emplenar-los.

El número de xassís: aquest no és que sigui cap element mecànic que contribueixi al correcte funcionament del cotxe, però sí que és molt important perquè es tracta de l'identificador del cotxe. És com el nostre DNI, personal i intransferible. Sol estar gravat en diverses peces del xassís per dificultar la seva manipulació.

La bateria: encara que alguns models la porten en algun altre lloc, l'habitual és trobar-la sota el capó. La bateria és l'encarregada de subministrar electricitat al cotxe mentre el motor està aturat. De fet, gràcies a ella el cotxe arrenca. És fàcil d'identificar: dels cables que van connectats als seus extrems, el terminal positiu sol anar protegit amb una tapa de color vermell, en canvi el negatiu està sense protecció.

Alternador: és una peça rodona i metàl·lica que s'acciona amb una corretja i amb unes ranures que permeten veure cables en el seu interior. És l'encarregat de generar tota l'electricitat que necessita el vehicle mentre el motor està en marxa.

El dipòsit refrigerant: és el dipòsit translúcid més gran del motor. Sol contenir un líquid rosa o verd al seu interior que és part del anticongelant que refrigera el motor del cotxe. Mai s'ha d'obrir el tap si el motor està calent, podria esquitxar líquid molt calent. El seu nivell s'ha de comprovar amb el motor fred, el qual sempre ha d'estar entre el màxim i el mínim que marquen els senyals que hi ha al dipòsit.

El dipòsit de l'eixugaparabrises: la tapa sol ser de color blau amb icona en forma de parabrisa bastant inconfusible. Normalment, el seu dipòsit estar ocult però és fàcil comprovar si hi ha líquid o no obrint la tapa.

La vareta de l'oli: aquesta permet verificar el nivell de l'oli del motor i és fàcilment identificable perquè té una petita maneta, de color groc normalment, que sobresurt. Per comprovar el nivell d'oli, cal fer-ho amb el motor en fred i en un lloc pla, traient la vareta, netejant-la, tornant-la a introduir fins al fons i tornant-la a treure. La taca d'oli ha d'estar entre les marques de màxim i mínim.

El tap d'ompliment d'oli: sol estar a prop de la vareta de l'oli i es reconeix perquè porta imprès les paraules "ENGINE OIL". En cas que haguessis de omplir l'oli, hauries de fer-ho per aquí.

El líquid de frens: és un petit dipòsit de tap negre amb lletres grogues, entre les que posa BRAKE FLUID. És fàcil comprovar a simple vista el seu nivell, el qual ha d'estar en les marques de mínim i màxim.

La caixa de filtre d'aire: es reconeix per ser com una caixa de plàstic de gran dimensió de la qual entren i surten conductes de plàstic d'un diàmetre considerable.

La caixa de relés i fusibles: és una caixa que pot obrir-se sense eines i està identificada amb la icona d'un fusible. És ella se situen els relés, una mena d'interruptors automàtics com els dels intermitents, i els fusibles, que són petits dispositius que protegeixen els elements elèctrics del cotxe en cas que es produeixi una pujada d'intensitat.

Els injectors: són un entramat de tubs i peces que són els que formen el sistema d'injecció i són els encarregats de subministrar el combustible.

El col·lector d'admissió: és una peça gran i llarga d'acer o alumini que conforma el circuit per on circula l'aire que acabarà dins dels cilindres del motor.

Aquests són els elements més fàcils de reconèixer però al capó del cotxe encara hi ha més elements, com el turbo, el reglatge de fars, els tacs silenciadors, la centraleta del motor entre d'altres. Però tenint més o menys clars els explicats són suficients perquè et facis una idea del que hi ha.