Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
  • METAS_FAQS_ALT1La nova manera de passar la ITV, més àgil i propera

Preguntes freqüentes a l'hora de passar la ITV

Per què és obligatori passar la ITV?

D'acord amb el Reglament General de Vehicles, aprovat mitjançant el Reial Decret 2822/1998 del 23 de desembre, s'ha de realitzar una inspecció tècnica periòdica amb la finalitat de garantir que l'estat del vehicle sigui el correcte per circular, sense que suposi un perill per als seus usuaris o per a terceres persones.

Què he de fer abans d'anar a la ITV?

Mantingues sempre el vehicle en bon estat. Per assegurar el seu correcte funcionament i evitar situacions no desitjables, és aconsellable realitzar les operacions periòdiques de manteniment que recomani el fabricant i reparar les deficiències que puguin anar sortint. D'aquesta manera, serà més fàcil superar la ITV de manera favorable.

Puc passar la inspecció sense demanar cita prèvia?

Les cites ajuden a planificar el treball a l'estació d'ITV i a oferir un bon servei amb el mínim temps d'espera. Si vas a l'estació sense cita, intentarem atendre't, tot i que hagis d’esperar-te. En cas que el volum de treball no ens permeti, et donarem l'opció de concertar cita ITV per a un altre dia.

Què passarà si presento el vehicle a la ITV després de la data de venciment de l'última inspecció?

Les estacions ITV no sancionem per presentar el vehicle fora de termini. Ara bé, si el vehicle és detectat circulant per les vies públiques amb la ITV caducada, el titular pot ser sancionat pels agents d'autoritat encarregats de la vigilància del trànsit.

Com sé quina és la data límit per passar la ITV?

La data de caducitat de la ITV pots consultar-la a:

- L'adhesiu que hi ha al parabrisa, t'orientarà sobre el mes i l'any que has de passar la següent inspecció.
- A la fitxa tècnica del vehicle o en l'informe de l'última ITV, tindràs la data límit per passar la propera ITV.

Quan he de passar la ITV?

La freqüència amb la qual un vehicle ha de realitzar la ITV és variable, depèn del tipus de vehicle i la seva antiguitat, tenint en compte la data de la 1a matriculació, la qual trobaràs en el Permís de Circulació del vehicle. Si el vehicle ja ha realitzat alguna inspecció tècnica periòdica, la data límit per a realitzar la següent inspecció és la que s'indica en el revers de la targeta d'inspecció tècnica i en el distintiu col·locat en el parabrisa del vehicle.

Per més seguretat consulta la nostra secció quan passar la ITV.

He rebut la carta i no tinc el vehicle, què faig?

Si has rebut la carta recordatori per passar la ITV i ja no etss el titular del vehicle, ja sigui perquè l'has donat de baixa o perquè l'has venut, no has de fer cas del contingut d'aquesta notificació ni fer cap gestió.

La nostra base de dades s'actualitza automàticament sobre les últimes inspeccions realitzades i només envia una única citació quan detecta que s'aproxima la caducitat de la inspecció. Si aquest vehicle no torna a passar inspecció, no rebràs cap notificació més al respecte.

Aquesta notificació és independent de la DGT i, per tant, no té cap caràcter d'obligatorietat o sancionador.

Quins horaris tenen a la ITV?

Consulta la nostra xarxa d'estacions per veure els horaris de l'estació on vols realitzar la ITV.

Què he de fer en arribar a l'estació ITV?

Un cop estacionat el vehicle, dirigeix-te a l'oficina amb la documentació del vehicle per passar la ITV (permís de circulació, targeta d'inspecció tècnica) i indica al nostre personal la inspecció que vols fer.

Quines comprovacions realitzaran al vehicle?

Un cop identificat el vehicle, durant la inspecció tècnica periòdica, verifiquen més de 100 punts relacionats amb la seguretat viària i la protecció del medi ambient.

- Mira què revisem en ITV cotxe
- Mira què revisem en ITV moto

Puc canviar els pneumàtics del meu cotxe?

Sí, sempre que estiguin homologats i les dimensions, característiques i configuració d'aquests siguin les plasmades en la fitxa tècnica o els seus equivalents.

Comprova l'equivalència dels pneumàtics.

Què passa un cop finalitzada la inspecció?

Un cop finalitzada la inspecció s'emetrà el corresponent informe d'inspecció. Segons els defectes detectats, el resultat de la inspecció serà algun dels següents:

Favorable: No s'han detectat deficiències o les deficiències trobades són lleus. Les deficiències assenyalades han de ser corregides abans de 2 mesos. La revisió és vàlida fins a la data indicada en l'informe.
Desfavorable: Els defectes detectats són greus. El vehicle no pot circular excepte per al seu trasllat al taller. Hauràs corregir les eficiències i tornar a passar la inspecció.
Desfavorable per reformes: Significa que s'ha realitzat alguna modificació en el vehicle que altera les seves característiques tècniques. Per tant, hauràs eliminar aquesta modificació o legalitzar la reforma.
Negativa: Les deficiències trobades són molt greus i, per tant, el vehicle no és apte per circular. S'haurà avisar una grua per al seu trasllat al taller.

Què he de fer si he perdut la targeta d'inspecció tècnica?

Haurà de sol·licitar un duplicat aportant la següent documentació: DNI i permís de circulació o, si no, el permís provisional que autoritza a circular emès per la Prefectura Provincial de Trànsit.

Per a més informació, consulta Com sol·licitar un duplicat de la fitxa tècnica.

Què he de fer si he perdut la Targeta d'Inspecció Tècnica?

Haurà de demanar un duplicat aportant la següent documentació: DNI i permís de circulació o, sinó, el permís provisional que autoritza a circular emès per la Prefectura Provincial de Trànsit.

Puc modificar o anul·lar la meva Cita ITV?

Sí. Per modificar la seva cita, primer ha de anul·lar- mitjançant el formulari en aquesta pàgina "Modificar / Anul·lar cita", i posteriorment, ha de tornar a realitzar la seva cita a través de la pàgina "Concertar cita prèvia ITV".