Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

09-05-2020

Preguntes freqüents: la ITV i el coronavirus

Se m'ha caducat la ITV durant l'Estat d'Alarma, em poden multar?

Segons la disposició addicional tercera del Reial decret 463/2020, durant l’Estat d’Alarma, de manera excepcional, l'obligació de passar inspeccions tècniques prescrites en la reglamentació queda suspesa, així com la data de venciment de la ITV.

Tenia la ITV caducada abans que es declarés l'Estat d'Alarma i pel fet que les estacions ITV es van tancar no he pogut passar-la, puc ser multat?

Durant el tancament de les estacions ITV, l'obligació de passar inspeccions així com la data de caducitat de les mateixes han estat suspeses, però NO les caducitats anteriors

Les estacions ITV no penalitzen per presentar el vehicle fora de termini i però si el vehicle és detectat circulant per les vies públiques, el titular podria ser sancionat pels agents encarregats de la vigilància del trànsit.

Quin termini tinc per a passar la ITV quan si m'ha caducat durant el tancament de les estacions?

Quan finalitzi l'Estat d'Alarma, la moratòria per als vehicles als qui els hagi caducat durant aquest període és la següent:*Si la pròrroga de l’Estat d’Alarma s’amplia, aquesta data es modificarà conforme la data final de l’Estat d’Alarma.

El Ministeri d'Indústria indica que la data de finalització de l'Estat d'Alarma per a Catalunya i Euskadi és la 18/06/2020.

Aquests períodes no s'apliquen als vehicles agrícoles destinats a les labors del camp. En aquests casos la moratòria s'ampliarà fins al 10 de novembre.

De cara a la pròxima inspecció, quina data es tindrà en compte?

La data de la pròxima inspecció es calcularà en funció de la caducitat durant l'Estat d'Alarma, diferenciant el període del 14 de març al 20 de juny i del període del 21 de juny al 31 d'agost, segons el Reial decret llei 26/2020.

Tenia una cita i a causa del tancament de les estacions se'm va anul·lar, què faig?

Pots tornar a sol·licitar cita ITV a través de la nostra pàgina web o telèfon. Probablement les estacions estaran una mica més concorregudes de l'habitual, per la qual cosa agraïm la teva paciència i comprensió.

La ITV em caduca just després de l'Estat d'Alarma. Tinc algun termini de moratòria?

Els propietaris de vehicles la ITV dels quals els caduca després de l'Estat d'Alarma i fins el 31 d'agost, disposen d'una moratòria de tres mesos, segons l'article 29 del Real Decret 26/2020. No obstant, recomanem sol·licitar cita l'abans possible ja que de cara al venciment de la pròxima ITV es tindrà en compte la data de la última inspecció.

Quina és la meva situació si vaig obtenir una ITV desfavorable abans que es decretés l'Estat d'Alarma? 

Segons la disposició addicional tercera del Reial decret 463/2020, se suspèn l'obligació de passar inspeccions tècniques, la qual cosa inclou segones inspeccions. No obstant això, si vas obtenir un desfavorable per un o més defectes greus, et recordem que només pots circular per a desplaçar-te al taller per a reparar els defectes i a la ITV per a verificar que s'hagin esmenat correctament. Sol·licita cita per a la revisió d'aquests.

El termini habitual de dos mesos (60 dies) per passar una segona inspecció en cas de desfavorable, com queda?

Pel fet que el termini habitual per a passar una segona inspecció també es va paralitzar, et mostrem la fórmula de com queden els nous terminis:

Data d’inspecció original + 60 dies + 79 dies de l’Estat d’Alarma

Exemple:

Data d’inspecció original 10 de març + 60 dies + 79 dies de l’Estat d’Alarma = la data límit per passar la segona és el 25 de juliol

Es continua mantenint el termini per a poder passar una segona gratuïta? 

Per ordres de l'Administració, les segones inspeccions també han de ser ateses mitjançant cita prèvia, com a mesura de seguretat per evitar aglomeracions a les estacions. Et recordem que els vehicles amb una ITV desfavorable no poden circular excepte per al seu desplaçament a taller, per tal de reparar els defectes greus, o per a acudir a la ITV per verificar la reparació d'aquests. L'estació ITV valorarà els casos dels clients amb dies gratuïts per passar una segona inspecció.

L'estació ITV valorarà els casos dels clients que disposaven de dies gratuïts per a passar una segona inspecció.

En el cas d'un transportista internacional, pot ser paralitzat en un altre país al no portar la ITV en regla? És necessari un certificat?

La suspensió del termini per a realitzar la inspecció tècnica de vehicles s'aplica als vehicles matriculats o que vagin a ser matriculats a Espanya. No obstant això, la nostra recomanació és que consultis a les autoritats del país en qüestió.

Quines mesures es prendran durant la inspecció per a evitar la propagació del coronavirus?

Limitarem l'accés a les oficines a un nombre màxim de persones en funció de la seva mida, recomanant als clients mantenir la distància de seguretat i esperar a l'interior del seu vehicle. També disposarem de gel hidroalcohòlic i guants a l’abast dels nostres clients. Els clients hauran de portar i posar-se mascareta durant la inspecció.

Així mateix, el procés d'inspecció dels vehicles també ha sofert algunes modificacions per a adaptar-se a les mesures de prevenció: per exemple, els inspectors no entraran als turismes i demanaran la col·laboració dels clients per a la inspecció de l'interior del vehicle.

Per als vehicles amb categoria M2 i M3 (autobusos i taxis), han d'haver estat netejats i desinfectats abans de passar la inspecció ITV, d'acord amb el Reial decret 463/2020 sobre condicions de neteja diària exigides, amb la finalitat de permetre l'accés al personal de l'empresa per a realitzar la inspecció.

A més, aconsellem seguir les indicacions que es mostren als cartells penjats en diferents parts de les estacions d'ITV.