Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

12-03-2019

Pèrdua o robatori de la matrícula

Suposa que vas a buscar el teu cotxe després d'un dinar en un restaurant i alarma! No té la matrícula! O que vas circulant tranquil·lament per l'autopista i, de sobte, la matrícula vola. Què has de fer!? Entenem que és una situació d'emergència, ja que cap vehicle pot circular sense el seu carnet d'identitat, és a dir sense la seva matrícula.

Tant si te l'han robat o l'has perdut, el primer que has de fer és denunciar-ho a la policia, perquè algú podria fer-la servir per cometre infraccions i delictes, des d’excessos de velocitat fins robatoris. I, com a titular, series tu qui rebria la multa o sanció, pel fet que l'Administració es dirigeixen als titulars que figuren en el Registre de Vehicles.

Com que podrien multar-te per circular sense matrícula, el més recomanable és trucar a la teva assegurança perquè traslladi el vehicle fins a un taller autoritzat perquè realitzi una còpia de la placa de la matrícula i la insta-li.

Un dels punts d'inspecció en la ITV és verificar que les matrícules dels vehicles siguin perfectament llegibles, perquè tan important és portar la matrícula com que aquesta pugui identificar-se. Així que, quan vagis a passar la ITV assegura't que les plaques de la matrícula es llegeixen perfectament i, en cas contrari, acudeix a un taller perquè te la canviïn. Encara que, en aquesta ocasió, no caldrà que truquis a per denunciar res.