Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

04-12-2020

Noves normes de la DGT

Amb l'objectiu de reduir un 50% el nombre de morts i ferits greus en els accidents de trànsit, la Direcció General de Trànsit ha modificat la legislació a les carreteres per aliniar-se amb la política de la Unió Europea i les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut.

Des TÜV Rheinland Certio, contribuïm a una millor seguretat viària ja que a través de les inspeccions, garantim que el vehicle estigui en unes condicions mínimes per poder circular. No obstant això, les distraccions al volant són una causa recurrent en els accidents de trànsit amb víctimes mortals.

A continuació, et desvetllem les noves normes de trànsit per fomentar els comportaments segurs:

Mòbil al volant: augmenta de 3 a 6 la pèrdua dels punts per conduir subjectant amb la mà (no cal manipular) dispositius de telefonia mòbil. La sanció econòmica també augmenta de 200 € a 500 €.

Casc i cinturó de seguretat: no portar el cinturó de seguretat, el casc o el sistema de retenció infantil, suposa restar 4 punts (abans es perdien 3). A més, es sancionarà si es fa un mal ús d'aquests elements (per exemple, portar el casc de protecció o el cinturó de seguretat sense cordar) perquè les conseqüències negatives per a la seguretat del conductor són les mateixes.

Detectors de radars: es tipifica com a infracció greu portar al vehicle mecanismes de detecció de radars o cinemòmetres. Fer-ho suposarà una sanció de 200 euros i la pèrdua de tres punts. En l'actualitat només està sancionat l'ús d'aquests dispositius durant la conducció, però ara es sancionarà pel sol fet de tenir-lo, perquè l'experiència ha demostrat que els conductors els desactiven quan es trobaven amb un control de trànsit.

Adéu al marge en avançaments: La reforma suprimeix la possibilitat que turismes i motocicletes puguin sobrepassar en 20km/h els límits de velocitat a les carreteres convencionals quan avancin a altres vehicles. La supressió d'aquesta mesura, que ja havia estat eliminada en la resta de països de la Unió Europea, reforça el missatge que la maniobra d'avançament comporta un risc de col·lisió frontal.

Velocitat a les ciutats: La velocitat del trànsit a les ciutats es limita entre 20 i 50 quilòmetres per hora. El Reglament General de Circulació fixa la velocitat en 30km/h en vies urbanes d'un únic carril per sentit de circulació, xifra que baixa fins a 20km/h a les que disposen de plataforma única de calçada com els carrers de vianants on el paviment és homogeni sense diferenciar voreres. La velocitat pot elevar-se a 50km/h en carrers o avingudes de dos o més carrils per sentit.

Aquests límits no s'aplicaran fins passats sis mesos de la publicació en el Butlletí Oficial de l'Estat, perquè els ciutadans els coneguin i perquè les administracions públiques disposin d'un termini suficient per adaptar la senyalització.

Patinets: També es contemplen en la nova regulació dels anomenats vehicles de mobilitat personal (VMP), on entren els patinets, els quals ja no podran circular per les voreres ni per les zones de vianants.

Quan entraran en vigor els canvis? En general, ho faran a partir de el 2 de gener de 2021, encara que amb algunes excepcions, com les noves velocitats en vies urbanes.