Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

16-04-2020

Netejar el cotxe per prevenir el coronavirus

A hores d'ara ja sabem que hem de quedar-nos a casa per evitar propagar més el coronavirus. Però cert és que hi ha qui ha de sortir i en moltes ocasions aquestes sortides es realitzen en cotxe o taxi i/o VTC, furgonetes si parlem de transportistes...

És important netejar tot allò susceptible de ser tocat, especialment si el vehicle el fan servir diverses persones: el volant, la palanca de canvis, els tiradors de portes, les parts del cinturó de seguretat que es toquen, els reposabraços i tots els comandaments, botons i pantalles. Fins i tot seients i reposacaps. A més, és recomanable fer servir guants d'un sol ús.

Has de tenir en compte que els materials interiors dels cotxes solen ser menys resistents que, per exemple, el terra o els fogons de la cuina. Com desinfectar-los sense danyar-los?

  • En general, els productes per netejar l'habitatge poden utilitzar-se per desinfectar el cotxe. En concret, les solucions que continguin, almenys, un 70% d'alcohol. Per exemple, tovalloletes amb alcohol.
  • Rentar els materials amb aigua i sabó també protegeixen contra el virus. Pot ser una bona idea per als materials dels seients. Però no es recomana fer servir molta quantitat per evitar que quedin cèrcols o olors.
  • Encara que les tapisseries de cuir o símil de cuir aguanten la neteja amb productes d'alcohol, si es fa amb freqüència es poden produir danys o decoloracions, per això és millor fer servir aigua i sabó i fregar suaument aquestes parts.
El que no has de fer servir és lleixiu ni netejadors basats en amoníacs ni aigua oxigenada perquè podries danyar els materials.

És recomanable realitzar aquest procés cada vegada que pugis i baixis de el vehicle. I, per descomptat, no oblidis rentar-te les mans abans i després del procés de neteja.