Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

25-03-2020

L'ús de el cotxe o la moto en temps de COVID19

La crisi sanitària provocada pel coronavirus ha obligat a Govern a prendre mesures excepcionals com la de publicar un Reial Decret, que contempla les normes que hem de seguir mentre duri l'Estat d'Alerta. Ja que a Certio ITV tenim una relació estreta amb els vehicles en general, hem decidit centrar-nos en les mesures que afecten els conductors. Per a què pots utilitzar el teu vehicle privat en aquesta situació?

Com saps, l'Estat d'Alerta passa per restringir els moviments dels ciutadans, tant a peu com en vehicle privat, per tal de frenar la propagació del coronavirus. Per això ens anima a quedar-nos a casa. No obstant això, es preveuen alguns casos en què sí que podem sortir. Quan podis fer servir el teu vehicle privat?

  • Adquisició d'aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.
  • Assistència a centres sanitaris.
  • Desplaçaments a el lloc de treball per efectuar la seva prestació laboral, professional o empresarial.
  • Retorn a el lloc de residència habitual.
  • Assistència i cures a majors, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.
  • Desplaçaments a entitats financeres.
  • Per causa de força major o situació de necessitat.
  • Qualsevol altra activitat de naturalesa anàloga degudament justificada.
Pel que fa a la possibilitat de circular sols o acompanyats, el Reial Decret estableix que "haurà de fer-se individualment, llevat que s'acompanyi a persones amb discapacitat o per una altra causa justificada".

Les infraestructures viàries estaran obertes per a permetre el trànsit de vehicles en els supòsits que preveu el Reial decret, però el Govern podrà limitar el seu ús o fins i tot tancar les que consideri necessari "per raons de salut pública, seguretat o fluïdesa del trànsit".