Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Legalitzar reformes a la ITV

La major part de la feina que realitzem a les estacions de ITV és realitzar les revisions periòdiques dels diferents tipus de vehicles que hi ha per garantir unes mínimes condicions de seguretat i preservació del medi ambient. Si en una d'aquestes inspeccions periòdiques detectem que un usuari ha realitzat alguna "reforma" al seu vehicle i no ha estat legalitzada a la ITV, serà un desfavorable. Per què?

Què és una reforma
Primer definirem que és una reforma. Segons el Reial Decret 866/2010 és tota modificació, substitució, actuació, incorporació o supressió efectuada en un vehicle després de la seva matriculació (en remolcs lleugers després de ser autoritzats a circular) que canvia alguna de les característiques del mateix.

La reforma més habitual és la d'afegir un enganxall al vehicle.

Assegura't que pots fer-la
És evident que no pots fer-li tot el que et vingui de gust al vehicle, per a això hi ha un Manual de Reformes. Saber que el que vols fer al teu vehicle és legal és important per no gastar-te els diners en va, per a això hauràs de preguntar al fabricant del vehicle o bé un laboratori tècnic.

Per què ha de legalitzar-se a la ITV
Si tens el vistiplau, el següent pas important un cop aplicada la modificació al teu vehicle és legalitzar-la a la ITV, que no és el mateix que homologar.

L'homologació és el pas previ a la ITV i que garanteix que compleix amb els estàndards de circulació. A la ITV certifiquem que aquells elements homologats prèviament per al vehicle en qüestió, s'han instal·lats complint amb els criteris d'homologació. Si tot és correcte, anotarem la reforma a la fitxa tècnica del vehicle, moment en el qual la reforma pot donar-se per legalitzada.

La inspecció d'una reforma
La legalització d'una reforma consta de dues parts:

1) Inspecció documental: es comprova que els documents aportats són els adequats segons la normativa vigent. Normalment són els següents, encara que poden variar segons el tipus de reforma.

  • Documentació del vehicle: fitxa tècnica i permís de circulació del vehicle.
  • Projecte tècnic: un informe fet per un enginyer en què es detalli l'objecte de la reforma, és a dir, tots els detalls relacionats amb la seva realització. Normalment, el projecte tècnic és necessari quan la reforma requereix anàlisi i càlculs tècnics.
  • Informe de conformitat: un laboratori o el fabricant del vehicle certifica que la reforma proposada en el projecte tècnic es pot dur a terme.
  • Certificat del taller: un cop la reforma està aprovada, el taller és qui aplica les modificacions en el vehicle i qui facilita el certificat conforme el treball s'ha realitzat.
  • Informe final d'obra: l'enginyer que va realitzar el projecte tècnic, ha d'elaborar un últim document aprovant la totalitat de l'obra.

Si ets el titular, hauràs de presentar el DNI. Si no ho ets, la persona que es presenti a l'estació de ITV ha d'anar amb el DNI i una autorització del titular del vehicle per tramitar la reforma. Pots descarregar-te l'autorització per a persones físiques o bé l'autorització per quan el titular és una empresa.

2) Inspecció física:
s'avaluen les modificacions realitzades de forma exhaustiva per assegurar que s'han dut a terme segons el que estableix la documentació aportada i que el vehicle segueix complint els requisits mínims de seguretat.

Per legalitzar una reforma a la ITV recomanem contactar directament amb l'estació de ITV on vols fer el tràmit, ja que difereix d'una inspecció ITV periòdica. D'aquesta manera t'assegures de la documentació que has de portar i que la teva visita a la ITV sigui profitosa.