Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

13-01-2021

La transmissió del cotxe en la ITV

La transmissió del cotxe és un conjunt d'elements que s'encarreguen de transmetre la fora del motor a les rodes, és a dir, fan que els pneumàtics es moguin de manera adequada. Aquests elements són la caixa del canvi, els palieres, els guardapols i les juntes homocinètiques.

Tenint en compte la funció que compleix, estaràs d'acord que és molt important que aquest sistema estigui en perfectes condicions, ja que té una relació directa amb una conducció segura. És per això que, en el moment de passar la ITV, l'inspector la revisarà per partida doble: en obrir el capó i en el fossat.

L'inspector ITV posarà especial atenció als possibles efectes d'oxidació, corrosió o presència d'esquerdes en els elements que formen el sistema de transmissió. Els defectes lleus que es poden detectar són els següents:
  • Pèrdua de lubrificant en la caixa de canvi sense degotar
  • Trencament de guardapols
  • Defectes en els sistemes d'ancoratges
  • Trencament de la manxa de transmissió

Com saps, els defectes lleus no impedeixen un resultat positiu en la ITV, encara que recomanem que passis pel taller a reparar-los per a evitar que es deteriorin més i el vehicle pugui sofrir una avaria major.

En canvi, si l'inspector ITV detecta alguns de les següents fallades greus, el resultat de la inspecció serà desfavorable i en aquest cas només podràs usar el cotxe per a portar-lo al taller i després de nou a una estació ITV:
  • Pèrdua d'oli en la caixa de canvi degotant
  • Trencament en el sistema d'ancoratges
  • Trencament de qualsevol element del sistema de transmissió