Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

09-05-2020

La ITV després del tancament de les estacions

La represa de l'activitat d'inspecció tècnica de vehicles, es realitzarà seguint les mesures de prevenció necessàries per a salvaguardar la salut dels nostres clients i del nostre personal.
Per a això, només atendrem a clients amb cita (inclús per a les segones inspeccions), limitarem l'accés a les oficines a un nombre màxim de persones en funció de la seva grandària, recomanant als clients mantenir la distància de seguretat i esperar a l'interior del seu vehicle. També tindrem gel hidroalcohólic i guants a la disposició dels nostres clients. Els clients hauran de portar la seva mascareta durant la inspecció.

Així mateix, el procés d'inspecció dels vehicles també ha sofert algunes modificacions per a adaptar-se a les mesures de prevenció: per exemple, els inspectors no entraran en els turismes i sol·licitaran la col·laboració dels clients per a inspeccionar l'interior del vehicle.

Per als vehicles amb categoria M2 i M3 (taxis i autobusos), han d'haver estat netejats i desinfectats abans de passar la inspecció ITV, d'acord amb el Reial decret 463/2020 sobre condicions de neteja diària exigides, amb la finalitat de permetre l'accés al personal de l'empresa per a realitzar la inspecció.

Finalment, aconsellem seguir les indicacions que es mostren en els cartells informatius que trobaràs en les nostres estacions ITV.


ITV caducada durant el tancament de les estacions

Segons la disposició addicional tercera del Reial Decret 463/2020, durant aquest període, de manera excepcional, l'obligació de passar inspeccions tècniques prescrites en la reglamentació queda suspesa, així com la data de venciment de la ITV. Per això, aquells vehicles que els caduqui la inspecció en aquest període, podran circular sense problemes quant a multes i assegurances.


ITV caducada abans o després de l'Estat d'Alarma

Els propietaris amb vehicles amb la ITV caducada amb anterioritat a que es decretés l'Estat d'Alarma no estan contemplats dins del Reial Decret 463/2020, el qual suspèn la obligació de passar inspeccions tècniques, precisament perquè la ITV del seu vehicle vencia abans.

Per part seva, els propietaris de vehicles la ITV dels quals caduca just després de l'Estat d'Alarma i fins el 31 de agost, disposen d'una moratòria de tres mesos, segons el Reial Decret 26/2020, article 29.  No obstant, recomanem sol·licitar cita l'abans possible ja que de cara al venciment de la pròxima ITV es tindrà en compte la data de la última inspecció.


Segones inspeccions

Per ordres de l'Administració, les segones inspeccions també han de ser ateses mitjançant cita prèvia, com a mesura de seguretat per evitar aglomeracions a les estacions. Et recordem que els vehicles amb una ITV desfavorable no poden circular excepte per al seu desplaçament a taller, per tal de reparar els defectes greus, o per a acudir a la ITV per verificar la reparació d'aquests. L'estació ITV valorarà els casos dels clients amb dies gratuïts per passar una segona inspecció.

L'estació ITV valorarà els casos dels clients que disposaven de dies gratuïts per a passar una segona inspecció.


Moratòria

Un cop finalizi l'Estat d'Alarma la moratòria pels vehicles que els hagi caducat durant aquest període serà la següent:


*Si la pròrroga de l’Estat d’Alarma s’amplia, aquesta data es modificarà conforme la data final de l’Estat d’Alarma.

El Ministeri d'Indústria indica que la data de finalització de l'Estat d'Alarma per a Catalunya i Euskadi és la 18/06/2020.


Aquests períodes no s'apliquen als vehicles agrícoles destinats a les labors del camp. En aquests casos la moratòria s'ampliarà fins al 10 de novembre.


Pròxima cadcuitat ITV


La data de la pròxima inspecció es calcularà en funció de la caducitat durant l'Estat d'Alarma, diferenciant el període del 14 de març al 20 de juny i del període del 21 de juny al 31 d'agost, segons el Reial decret llei 26/2020.

Si tens més dubtes, resol-les en la nostra pàgina de preguntes freqüents.