Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

04-06-2020

La circulació en les fases de desescalada

L'11 de maig va haver-hi moltes províncies o regions que van entrar en la fase 1 de desescalada i, avui dia, algunes d'elles ja es troben en fase 2, unes altres en la fase 1 encara i altres esperen poder entrar en la fase 3. Si tot evoluciona favorablement, a poc a poc tots anirem tornant a la “normalitat”, sempre que no hi hagi cap rebrot de coronavirus que forci tornar a una fase anterior o no passar a la següent.

Amb tanta fase i les particularitats de cadascuna és normal tenir dubtes sobre què es pot fer i què no. Així que intentarem resoldre’ls perquè sàpigues què pots fer amb el teu vehicle privat.

Fase 0

 • Pots agafar el vehicle per a anar al supermercat, al teu lloc de treball o als centres sanitaris.
 • Poden omplir-se totes les places del vehicle privat. Els ocupants poden anar sense màscara sempre que convisquin en el mateix domicili. En cas contrari, han de posar-se la màscara i només poden viatjar dos passatgers per fila.
 • No es permet la circulació entre municipis, excepte per raons professionals, sanitàries o d'assistència i cura de persones majors, dependents o amb discapacitat o per força major.
Fase 1

 • Es pot anar a casa d'un familiar o amic, sempre que visqui en la mateixa regió sanitària i que a la trobada no se superi el número màxim de 10 persones.
 • Es continua podent anar al supermercat, centre sanitari o a l'a treballar treball en vehicle privat i, a més, a bars, terrasses, cinemes, teatres instal·lacions esportives que permetin la pràctica d'esport a l'aire lliure, com per exemple tennis o pàdel.
 • A les motocicletes, ciclomotors i altres vehicles amb dues places (conductor i passatger) poden viatjar 2 persones sempre que portin casc integral amb visera o que utilitzin màscara. La màscara no seria necessari en cas que els passatgers visquin en el mateix domicili.
Fase 2

 • Es continua podent visitar a amics i familiars, sempre que aquests visquin en la mateixa regió sanitària, però en aquesta ocasió amb un límit de 15 persones.
 • Es continua podent anar en vehicle privat al supermercat, centre sanitari o a l'a treballar treball, bars, terrasses, cinemes, teatres i instal·lacions.
 • A les motocicletes, ciclomotors i altres vehicles amb dues places (conductor i passatger) poden viatjar 2 persones sempre que portin casc integral amb visera o que utilitzin màscara. La màscara no seria necessari en cas que els passatgers visquin en el mateix domicili.
 • S'obren piscines públiques (amb un 30% del seu aforament) i també les platges.
 • Només es pot sortir de la regió sanitària per motius sanitaris, laborals, professionals o empresarials, de retorn al lloc de residència familiar, assistència i cura de persones majors, dependents o amb discapacitat o per força major.

Fase 3

 • Es flexibilitzarà la mobilitat general, sempre dins de l'àrea territorial indicada per la Govern autonòmic.