Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

02-04-2020

Els tallers durant l'Estat d'Alarma

Els tallers de reparació d'automòbils són establiments industrials, que desenvolupen una activitat industrial i de prestació de serveis. Tot i la situació d'Estat d'Alarma en què el país es troba, existeixen certs serveis essencials que requereixen l'ús de vehicles com els transportistes o sanitaris.
 
La publicació del BOE del 29 de març de 2020 aclareix que els tallers poden obrir per a prestar serveis de manteniment als vehicles. Però que puguin obrir no vol dir que estiguin obligats a fer-ho, de manera que és probable que hagis de esforçar-te per trobar-ne un funcional, en cas que necessitis, ja que no estan oberts a el públic sinó que funcionaran a porta tancada, segons les associacions de transport i el Ministeri d'Interior.
 
Això vol dir que, si ara penses en què el teu cotxe feia un soroll estrany, no és moment per portar-lo a al taller. De fet, no es contempla en els casos en què pots utilitzar el teu vehicle privat durant l'Estat d'Alarma.
 
Per contra, si ets un transportista, un bomber, formes part de el sector sanitari o estàs dins dels grups essencials i autoritzats per treballar en aquesta situació i ho necessites, podràs anar a un taller per reparar l'avaria.
 
De la mateixa manera, tant el RACE com el RACC mantenen operatiu el seu servei de grues, de manera que encara podràs comptar amb assistència en carretera en cas de patir algun contratemps a la xarxa viària espanyola.
 
Per últim, no oblidis que a través del següent enllaç anirem actualitzant informació sobre com la situación provocada pel COVID19 afecta a la ITV.