Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

12-11-2020

El manteniment de l'enllumenat del vehicle

Veure i ser vist és la màxima que ha de predominar al volant. Per complir-la cal utilitzar correctament els llums (activar els antiboira quan toqui, treure les llargues quan vénen vehicles de front per no enlluernar...), així com realitzar un manteniment adequat a l'enllumenat del teu vehicle. És la manera que proporcioni la il·luminació necessària quan les condicions de visibilitat no siguin les millors.
 
Comprova si hi ha alguna llum fosa
Encara que comprovar l'enllumenat i senyalització del vehicle pugui semblar una obvietat, és molt comú veure alguna llum fosa en els cotxes. De fet, els defectes greus en la comprovació de l'enllumenat i la senyalització suposen al voltant d'un 20% dels resultats desfavorables a les inspeccions ITV. A més, amb els sensors que encenen i apaguen els llums més vegades en els cotxes actuals, és probable que algun d'ells es fongui abans del desitjat. Així que, encara que no hagis de passar la ITV, és recomanable que de manera freqüent facis un cop d'ull al sistema d'enllumenat i senyalització del teu vehicle per verificar que tots els llums funcionen.
 
Mantingues net el plàstic dels fars
El plàstic transparent de l'enllumenat del vehicle està exposat a la intermperie, a el sol. Per això pot acabar cremant la superficie exterior i que es vegi danyada o opaca, minant així la seva capacitat d'il·luminació. Si això és així, el vehicle no superarà la ITV. Si no estan en un estat molt deplorable, pots intentar netejar-la teva amb un producte antigrada: el deixes actuar i ho elimines suaument amb un drap. Altrament, et suggerim que passis pel taller perquè li facin un polit professional.
 
Com pots veure són només dos punts a tenir en compte per al manteniment de l'enllumenat de el vehicle. Sent així, no te la juguis i tingues present.