Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

19-05-2021

Com detectar avaries greus sense eines

Una de les principals referències amb les quals comptem els conductors són els testimonis del quadre de comandament, ja que són els que ens xivan els possibles defectes mecànics del vehicle. Si algun s'encén, ja és un indicador suficient important com per a portar al més aviat possible el vehicle al taller. Ara bé, sense ser mecànics experts, quines avaries podem detectar?

Color de fum del tub d'escapament
Si el fum que surt pel tub d’escapament és de color negre, significa que el cotxe produeix una mala combustió; si és blanc, que el líquid refrigerant s'està introduint a l'interior del motor (que no deuria) i, si té to blavós, és l'oli el que es crema, per la mateixa raó anterior.

Cap dels tres casos resulta tranquil·litzador, però els dos últims són especialment preocupants, per l'elevat cost de la reparació. El primer, en canvi, pot deure's a múltiples factors, i no tots són greus o no gaire cars d'arreglar.

Líquid al terra
Tant si el vehicle està parat com a en marxa (encara que és més fàcil detectar-ho quan està parat), si els baixos presenten fugides, és senyal que hi ha alguna avaria. Una vegada més, el color resulta concloent. Si el líquid és daurat o marró significa que el problema és de l'oli del motor; si és morat, el problema està en la direcció assistida; si és vermellós, en la transmissió; i, si és verd, el problema té a veure amb el líquid refrigerant.

Motor: oli i radiador
Per a poder detectar si hi ha algun problema amb l'oli i el radiador, cal mirar-lo quan el cotxe estigui fred i aturat.

  • Obre el capó, busca el tap superior que permet posar oli. Si aprecies escuma en el seu interior, probablement tens danyada la junta de culata, una reparació que no sol ser econòmica.
  • Obre el capó de nou i repeteix l'operació amb el tap superior del radiador. Si hi ha molta brutícia a l'interior, és senyal que hi ha alguna avaria.
Olor a l'interior del vehicle
Si mentre conduïm, percebem olor de combustible, el més segur és que hi hagi alguna fissura o avaria en el col·lector de fuita.

Transmissió: sons repetitius
Els paliers o semieixos de transmissió connecten el motor amb les rodes. En principi poden durar tota la vida útil del model, però no sempre és així. Es connecten a la mecànica a través de corones dentades i, la majoria d'avaries, es relacionen amb la seva deterioració. Si una corona perd un o diverses dents, produirà un so repetitiu, amb major o menor freqüència, però sempre en un determinat moment, que serà cíclic.