Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

19-11-2020

Avaries produïdes per pneumàtics en mal estat

Els pneumàtics estan sotmesos a un desgast continu. Tenint en compte això, és un dels elements que més pot trobar a faltar la manca de manteniment. A més de que uns pneumàtics en mal estat poden ser un veritable perill per a la teva seguretat, la manca de manteniment d'aquests pot comportar altres avaries del cotxe.

Suspensió
Si no portes els pneumàtics amb la pressió adequada, no absorbiran correctament les possibles irregularitats de el terreny, provocant que els elements de la suspensió treballin més del compte, especialment els amortidors.

Frens
Si els pneumàtics porten una pressió per sobre del que deuen, el vehicle rebotarà més i el temps de frenada augmentarà perillosament. Com a conseqüència, pot produir-se una vibració excessiva, deformant així els discos de fre.

Rodaments
Les vibracions dels pneumàtics poden derivar altres efectes no desitjats, com que els rodaments pateixin i facin sorolls.

Direcció
Si els pneumàtics no rendeixen com ho han de fer i han desgastat els rodaments, el següent element que es ressentirà serà la direcció de el vehicle, especialment la ròtula. La direcció no només vibrarà i farà soroll, sinó que caldrà anar corregint la trajectòria amb el volant.

Juntes homocinètiques
Aquestes uneixen els paliers amb les rodes per assegurar que tots dos elements mantenen la mateixa velocitat i els paliers no giren sense transmetre correctament aquesta informació a el par motor de les rodes.

Electrònica
Si donem inici a el cercle d'inseguretat que comporta un mal manteniment dels pneumàtics, acabaríem en els elements electrònics de el vehicle. Les vibracions poden provocar un desajust en el sensor de pressió, que farà que circulis amb els valors erronis o fins i tot no siguis capaç de detectar una punxada a temps. Així mateix, també es pot veure afectada la informació que rep la centraleta que controla el sistema antibloqueig d'emergència (ABS) o el control d'estabilitat (ESP), de manera que poden no respondre quan sigui necessari.

Per tant, per evitar aquestes avaries, revisa periòdicament la pressió dels pneumàtics per portar l'adequada, que el dibuix estigui per sobre del mínim legal i no presentin desperfectes.