Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

03-08-2017

Com utilitzar correctament el climatitzador del cotxe

Climatitzar el cotxe correctament és gairebé vital a l'estiu. Les altes temperatures de l'exterior i sobretot estacionar el vehicle a ple sol pot fer que circular o entrar al cotxe sigui un veritable infern. Afortunadament, la majoria de vehicles disposen d'aire condicionat per al nostre confort, però perquè el seu ús sigui òptim, és a dir, que el cotxe tardi menys en refredar-se i gastis menys energia, et donarem alguns consells.

Ventila el vehicle
La temperatura interior del vehicle a l'estiu sol ser més alta que la de l'exterior. Per això és recomanable que, abans d'activar l'aire condicionat, baixis les finestretes i deixis que es renovi l'aire del cotxe. Quan s'hagi ventilat una mica, tanca les finestre i connecta el climatitzador en recirculació.

Deixa que el sistema s'activi
La millor manera d'aconseguir-ho és començar a circular connectant el ventilador a baixes revolucions durant un parell de minuts. Quan notis que l'aire comença a sortir fresc, incrementa la potència del ventilador. Recorda: la temperatura ideal està entre els 22º i els 24º.

Evita que et doni directe a la cara
L'aire fred a la cara, a més de ressecar-te els ulls, pot produir-te mal de cap. Per això és millor que dirigeixis les reixetes de ventilació al mig, per aconseguir que es propagui la corrent per l'habitacle. Tingues en compte que l'aire condicionat sol ressecar l'ambient, així que si notes que això passa, para l'aire i baixa les finestretes una estona.

Revisa el sistema de refrigeració
L'aire que arriba a l'habitacle passa pel radiador del cotxe, de manera que convé revisar-lo periòdicament al taller perquè no perdi les seves propietats.